QuEChERS:
Quick, Easy, Cheap, Effective, Rugged and Safe
היא טכניקת הכנת דגימות הנפוצה בשימוש בכימיה אנליטית להפקה וניתוח של חומרי הדברה ומזהמים אורגניים אחרים בדגימות מזון וסביבתיות.
המטריצות כוללות:
- מוצרים מן החי - בשר, דגים, כליות, עוף, חלב, דבש
- דגנים ומוצרי דגנים
- מוצרי מזון - יינות, מיצים, פירות וירקות
שיטת QUECHERS כוללת מספר שלבים, כולל הומוגיזציה של דגימה, מיצוי עם ממס אורגני כגון אצטוטריל, חלוקה עם מלחים כמו מגנזיום סולפט ונתרן כלורי, ולבסוף, ניקוי עם סופח במיצוי מוצק (dSPE) כגון C18
וניתוח הדוגמא במכשור LC/MS/MS או GC/MS.
היתרונות העיקריים של שיטת QUECHERS הם הפשטות, המהירות והעלות הנמוכה שלה, כמו גם יכולתה לחלץ מגוון רחב של אנליטים ממטריצות שונות. היא הפכה לשיטה פופולרית לניתוח שאריות חומרי הדברה בדגימות מזון וסביבתיות, ואומצה כשיטה סטנדרטית על ידי ארגונים כמו הסוכנות להגנת הסביבה של ארצות הברית (EPA) ומעבדת האיחוד האירופי לחומרי הדברה (EURL).
הרחבת מתודולוגיית QuEChERS מעידה לא רק על הכוח שלה למיצוי וניקוי דגימות, אלא גם מתייחסת לדאגה לאיתור מגוון עצום של חומרי הדברה, קוטלי עשבים, קוטלי פטריות, אנטיביוטיקה ותרכובות אחרות בכל אספקת המזון.
שיטת QUECHERS מספקת טכניקת הכנת דגימות אמינה ויעילה לניתוח מזהמים אורגניים במטריצות שונות, והפכה לכלי חשוב להבטחת בטיחות ואיכות המזון והדגימות הסביבתיות.